Het laatste nieuws

Nieuws Pagina


Nieuws Pagina


Nieuws Pagina

Archeologisch monument Munstergeleen

Sinds december 2015 waakt de Keltische watergod Glanis bij de brug Lintjesweg over de vernieuwde Geleenbeek. Een jaar eerder werd in het kader van het samenwerkingsproject Corio Glanahighlight 19 (Lintjesweg tot Middenweg) uitgevoerd. Inmiddels is, op 4 juli 2017, ook highlight 18 (Lintjesweg tot Beekstraat (Geleen) opgeleverd. Naar aanleiding van deze gelegenheid heeft IVN Munstergeleen opnieuw het initiatief genomen tot het oprichten van een monument.

Dit monument zal de herinnering levend houden aan de vondst van een Romeinse munt uit de 4de e. n.C., geslagen in opdracht van keizer Constantijn de Grote. De vondst werd gedaan op 18 juli 2016 tijdens graafwerkzaamheden voor het bergbezinkbassin dat nu in de grond ligt ter hoogte van de brug bij pater Karel.

Nauwelijks 100 m van de vindplaats, aan de weg die vanaf de Pater Karelweg voert naar de nieuwe brug over de beek, zal een volgend monument worden geplaatst, een nog zwaardere maaskei, waarop vergrote kopieën (beeldenaar & keerzijde) van de gevonden munt te zien zullen zijn.

Het nieuwe monument zal voor de helft worden gesubsidieerd door Provincie Limburg in het kader van de wens van de Provincie dat Archeologie in de etalage! wordt gezet. In overeenstemming met die wens zullen in het dorp vitrines worden ingericht met andere vondsten en uitleg daarbij.

Momenteel zijn wij bezig de financiering rond te krijgen. Verschillende subsidieaanvragen zijn toegekend, andere staan nog uit.

Vandaag, 20 juni, is eencrowdfundingactie gestart. U kunt deze vinden opwww.voordekunst.nl. Heel fijn als U dit wilt delen.

Waarschijnlijk hebt U al vaker genoten van uw wandeling door dit deel van het Geleenbeekdal tussen Munstergeleen en Geleen. Uw genot zult U niet alleen voor uzelf maar ook voor anderen verhogen met een donatie. En voor wat hoort wat – zie de actie op de site hierboven genoemd.

Hartelijk dank namens IVN Munstergeleen, Ben Bongers.


Nieuws Pagina


Nieuws Pagina

Nieuws Pagina

Speciale openingstijden:

Wij zijn extra open op maandag met Pasen en Pinksteren:

Maandag 2 april, 10:00 – 20:00, 2e paasdag
Maandag 21 mei, 10:00 – 20:00, 2e pinksterdag

Oproep voor vrijwilligers opschonen park Abshoven

Namens Harrie Gijsen vragen wij vrijwilligers om op zaterdag 7 en 14 april tussen 9:00 en 13:00 mee te helpen het park Abshoven op te schonen. Van gevallen hout opruimen tot de wandelpaden harken. Het is de bedoeling dat iedereen zelf materiaal meeneemt, zoals een snoeischaar, schop, zaag, hark enz. Werken in het park is op eigen risico. Mensen van Team Abshoven gaan ook meehelpen. Bij interesse kunt u contact opnemen met Harrie Gijsen: 046-451 4594.


Nieuws Pagina

VACATURE BEDIENING!

Wij zoeken per 1 september 2017 een serieuze, gemotiveerde medewerker met ervaring in de bediening. In eerste instantie gaat het om vervanging tijdens zwangerschapsverlof, van minstens 6 maanden. Mogelijk ontstaan er daarna mogelijkheden voor een langer dienstverband. De vacature betreft 20 tot 38 uur per week. Je zult ook geregeld in het weekend werken. Het kan zijn dat je sporadisch ook op een feestje in de avonduren werkt.

Wij bieden:

-Een bijzonder fijn en gezellig team,
-Een mooie vergoeding,
-Verantwoordelijkheid en vrijheid,
-Flexibiliteit qua uren en tijden,
-Een prachtige werklocatie,
-Een ongedwongen sfeer,
-Mogelijkheden om te groeien,
-Uren op contract,
-Mogelijkheden tot een vaste aanstelling

Wij zoeken:

-Iemand met ervaring in de horeca,
-Iemand die de functie van vaste medewerker overneemt,
-Iemand met verantwoordelijkheidsgevoel,
-Iemand die zelfstandig kan werken,
-Iemand die anderen kan aansturen,
-Iemand die ook in het weekend kan werken,
-Iemand met een vriendelijke, toegankelijke, open uitstraling

Breng je CV langs (ideaal) of mail hem (leuk, met foto!) naar info@brasserieabshoven.nl. Een korte motivatie wordt ook gewaardeerd. We kijken naar je uit!Vrijdag 21 april zijn wij wegens het asfalteren van de weg, met de auto enkel vanaf de kant van Munstergeleen bereikbaar... Zie deze link: Reconstructie Abshoven - Geleenstraat voor meer informatie.

Excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,

Tessa VosOok tweede paasdag zijn wij voor u geopend! Als op een zondag. Naast onze menukaart kunt u kiezen uit onderstaande paasplank of het paasmenu. Reserveren is altijd verstandig, en kan telefonisch: 046-2045 028Nieuws Pagina


Nieuws Pagina
Komende zaterdag en zondag zijn wij vanuit Puth en Geleen enkel te voet bereikbaar, wegens het asfalteren van de weg...Nieuws Pagina


WEGWERKZAAMHEDEN ABSHOVEN
Wij zijn en blijven gewoon bereikbaar,
Al zijn de wegwerkzaamheden nog niet klaar.
Alles nu helemaal op de schop,
Uiteindelijk wordt het er beter op.
Een brede stoep om hier veilig te komen,
Tegen die tijd ook weer nieuwe bomen.
Betere doorstroom en een veiligere weg,
Het is nogal een project zeg.
Parkeervakken aan de straat erbij,
En dan is toch iedereen weer blij.

Bereikbaarheid
Tijdens álle wegwerkzaamheden, blijven wij gewoon bereikbaar!

Dubbel glas
Het dubbel glas zit erin! De natuurlijke luchtstroming die in het 20 meter hoge gebouw zit, is hiermee voor een groot deel verdwenen. Het is een stuk aangenamer en lekker warm.Nieuws Pagina
Het is bijna zover; de derde editie van 'Alles over Abshoven'! Komende vrijdag van 15.00 tot 17.00, kunt u met al u vragen bij Lisa Gijsen terecht. Ze zit in de nis om iedereen te woord te staan en neemt ook fotomateriaal mee.

Die 21 oktober is een bijzondere dag, want in 1901, 115 jaar geleden die dag, kwamen 3 zusters van de Congregatie Dienaressen van het hart van Jezus, vanuit Straatsburg naar Abshoven om een klooster op te richten.Voor 17 t/m 21 februari zoekt het IKL nog vrijwilligers om het park/de Engelse tuin op te knappen! Het IKL zorgt voor gereedschap en samen met IVN Munstergeleen voor begeleiding. Aanmelden kan bij Robert Gilissen via r.gilissen@ikl-limburg.nl of via 046-3030554Nieuws Pagina


Nieuws Pagina


Nieuws Pagina

Het mooie boek 'Polsslag van pastoraat, leven en geloven in de snelkookpan van tijd en ruimte', van Leon Goertz, is door hem persoonlijk aan ons overhandigd! Op de kaft staat Tessa in onze mooie brasserie. Iedereen die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het boek was erbij. Een mooi moment. Het boek is ook bij ons te koop, voor de reguliere prijs van €22.90.


Nieuws Pagina

Nieuws Pagina

Af en toe is er iets speciaals te doen in Abshoven. Denk aan een bijeenkomst of een avond met een lezing die voor iedereen toegankelijk is. Of bijvoorbeeld een tentoonstelling. Of muziek op ons terras of een klein akoestisch optreden binnen.

Buiten onze reguliere menukaart maken wij geregeld extra gerechten. Denk hierbij aan seizoensgerechten zoals erwtensoep, mosselen en aspergegerechten. Tegenwoordig maken we ook vaak zelf advocaatvlaai!

Op feestdagen zoals Pasen of Kerst, voeren wij ook vaak andere of extra gerechten of een speciaal lunchmenu, brunch of diner. Ook dan kunt u met een grote groep bij ons terecht. Onze openingstijden kunnen aangepast zijn op deze speciale dagen.

Met de Carnaval zijn wij altijd een weekje dicht voor het jaarlijks onderhoud. Denk aan onderhoud van de vloer, apparatuur en natuurlijk de grote schoonmaak.

Vaak vragen mensen wanneer het terras weer open gaat. Zodra het zonnetje het terras beschijnt en de temperatuur het toelaat, begint ons terrasseizoen weer! Het kan dan ook zijn dat er een vacature openstaat om alle mensen te verwelkomen, die met de komst van de zon ons prachtig terras weer opzoeken.

Nieuws Pagina


Nieuws Pagina


Wij zijn paasmaandag 28 maart open! Van 10.00 tot 20.00. Met dit paasmenu!

Nieuws Pagina